کاوش موضوع مارگارین
صفحه اصلی
مارگارین
مارگارین (به انگلیسی: Margarine) پخشینهای است که برای طعم دهی، پخت و پز، و آشپزی و اغلب به عنوان جایگزینی برای کره استفاده میشود. امروزه بیشتر مارگارین مصرفی از روغن گیاهی تولید شده و در بسیاری از نقاط جهان، سهم بازار مارگارین بسیار بیشتر از کره است. در حال حاضر، مارگارین عنصر مهمی در دستورالعمل تهیهٔ بسیاری از غذاها میباشد اما بهعنوان یک محصول لبنی استفاده نمیشود، باید توجه داشت از آنجایی گیاهان قادر به ساخت یا تولید کره نیستند، از این رو مارگارین از چربی اشباع گیاهی مانند چربی روغن نخل، روغن هسته پالم و روغن نارگیل به روش صنعتی ساخته میشود.
رنگ مارگارین بهصورت طبیعی سفید است؛ اما در برخی موارد، با استفاده از رنگهای مصنوعی، رنگ آن را تغییر میدهند تا بیشتر به شکل کره باشد. در برخی از حوزههای غذایی افزودن رنگ مصنوعی به مارگارین غیرمجاز است. مارگارین طبیعی به صورت مایع است که در اثر هیدروژناسیون و اشباع شدن حتی در دمای محل زندگی به شکل جامد و همانند کره حیوانی درمیآید.
کره و مارگارین هردو حاوی ۱۶٪ آب و ۸۰٪ چربی هستند؛ با این تفاوت که چربی کره از نوع چربی حیوانیِ موجود در شیر و چربی مارگارین از روغن اشباع گیاهی است. در نتیجه میزان اسیدهای چرب اشباع مارگارین از کره بسیار زیادتر بوده و چربی ترانس آن کمتر است. ضمن اینکه امروزه انواع مختلفی از مارگارین با درصدهای مختلفِ چربی اشباع شده گیاهی تهیه میشود و انواع مارگارین کمچرب (با حدود ۲۰٪ چربی) هم در دسترس قرار دارند.... بیشتر در ویکی پدیا